Powrót na górę
REGULAMIN
OKRĘGOWEGO ETAPU OGÓLNOPOLSKIEGO TURNIEJU PIEKARSKIEGO IM. ANNY BUTKI
1. ORGANIZATOR
Organizatorem jest
Zespół Szkół Nr 2 im. Ks. Warcisława IV w Szczecinku
ul. 1-go Maja 22
78-400 Szczecinek.
2. UCZESTNICTWO I PRZEBIEG TURNIEJU
2.1. Do turnieju może przystąpić każdy uczeń kształcący się w zawodzie piekarz, który zwyciężył etap szkolny.
2.2. Konkurs rozpoczyna się o godzinie 8 30 dnia 22.01.2016r. w Zespołu Szkół Nr 2 w Szczecinku.
2.3. Uczestnicy muszą wykonać:
a. Wyroby półcukiernicze
- chałki 2szt (250g – 400g) – min. 5 spolotów
- rogale 2szt – 100g
- drożdżówki 6szt (60 – 70g)
b. Pieczywo wyborowe
- bułki zwykłe 4szt – 50g
- knyple lub kajerki 4szt – 50g
- plecionki 4szt – 100g
c. Eksponat artystyczny
Wyrób z dowolnego ciasta o różnym kształcie (np. w formie chleba okolicznościowego, herbu, godła itd.). Masa po wypieku od 1,5 do 2kg. Mogą być tylko użyte elementy jadalne
2.4. Uczestnicy muszą:
- przeprowadzić rozrost wyrobów i ich wypiek oraz dokonań prezentacji ustnej.
2.5. Turniej kończy się o godzinie 13:00
2.6. Wyniki zostaną ogłoszone o godzinie 1400 dnia 22.01.2016r.
3. PUNKTACJA
a. Wyroby półcukiernicze 0 – 75pkt
- chałki 0 – 25pkt
- rogale 0 – 25pkt
- drożdżówki 0 – 25pkt
b. Pieczywo wyborowe 0 – 75pkt
- bułki zwykłe 0 – 25pkt
- knyple lub kajerki 0 – 25pkt
- plecionki 0 – 25pkt
c. Eksponat artystyczny 0 – 75pkt
d. Prezentacja wyrobu 0 – 15pkt
e. Prezentacja wyrobu 0 – 50pkt
f. Zasady BHP 0 – 10pkt
Łączna ilość punktów: 300
6. POSTANOWIENIA KOŃCOWE
6.1. Dla zwycięscy nagrody mogą być przyznane przez sponsorów po uzgodnieniu
z Komisją.
6.2. W przypadku zaistnienia sytuacji, która nie jest przewidziana w regulaminie, decyzję podejmie przewodniczący Komisji po zasięgnięciu opinii pozostałych członków komisji.
Odwiedza nas 9 gości oraz 0 użytkowników.