Powrót na górę

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
POWODZENIA!

Zespół Szkół Nr 2

im. Ks. Warcisława IV w Szczecinku

W  dniu 14.04.2013 roku w pracowniach gastronomicznych Zespołu Szkół Nr 2 w Szczecinku po raz drugi odbył się II Konkurs na Najlepszą Potrawę Wielkanocną.


Do konkursu przystąpiło 28 uczniów ze wszystkich klas gastronomicznych. Uczestnicy pracujący w grupach 2 – osobowych w ciągu 3 godzin musieli, sporządzić potrawę nawiązującą do Świąt Wielkanocnych, ale podaną w sposób nowoczesny.
Po 3 godzinnej walce na stół komisji, uczestnicy zaczęli przynosić potrawy, m.in. polędwiczki wieprzowe nadziewane suszonymi pomidorami, filety z indyka, jajka faszerowane, piersi z kurczaka nadziewane białą kiełbasą, bułko-jaja, sos z białego barszczu, czy tradycyjny barszcz biały podany w chlebie.
Po ocenie przez jury i podliczeniu punktów wyłonili się zwycięscy konkursu:
I miejsce Paweł Żurkowski i Krzysztof Zgłobiś klasa I TŻ– Jajka faszerowane z roladami wiosennymi.
II miejsce Paulina Ofimcow i Magdalena Bihun klasa III TOUG – Pierś kurczaka nadziewana białą kiełbasą na musie z dyni piżmowej.
III miejsce Szymon Byczkiewicz i Adam Niewielski klasa III TH-K – Polędwiczki wieprzowe nadziewane suszonymi pomidorami.
IV miejsce Małgorzata Koń i Garbaliński Paweł klasa I TŻ – Tarta Pasqualina.
Poziom konkursu była bardzo wyrównany, różnice między wynikami za pierwsze miejsca, a kolejne były w wyrażone dziesiątych punkta.
Dzięki pomocy finansowej i rzeczowej sponsorów: Radzie Rodziców przy Zespole Szkół Nr  2 im. Ks. Warcisława IV w Szczecinku, Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej w Szczecinku oraz Centrum Kariery Zawodowej w Szczecinku wszyscy uczestnicy otrzymali upominki.
Wszystkim uczestnikom zmagań GRATULUJEMY!

 

 

 

 

Kuchnia Księcia Warcisława

150x200_kuchnia.jpg

BIP Zespołu Szkół Nr 2

logo_bip.gif

LipDub Zespołu Szkół Nr 2

Zjazd 50-lecie Szkoły

50-lecie

Kto odwiedza stronę

Odwiedza nas 6 gości oraz 0 użytkowników.

Copyright © 2025 Zespół Szkół Nr 2 im. Ks. Warcisława IV w Szczecinku Rights Reserved.