16 i 18 marca 2015r. odbyły się warsztaty kulinarne pod hasłem "Zdrowa kanapka na drugie śniadanie" w Szkole Podstawowej Nr 7 przy współpracy z uczniami i nauczycielami p. Łukaszem Szymańskim i p. Joanną Kobylską z Zespołu Szkół Nr 2 im. Ks. Warcisława IV w Szczecinku. Uczniowie dowiedzieli się co należy jeść na drugie śniadanie oraz jakie ważne składniki odżywcze zawierają produkty, z których przygotowywali kolorowe kanapki.
Dowiedzieli się również, że aby dobrze funkcjonować w szkole, czyli łatwo przyswajać wiedzę, mieć dobrą pamięć, energię do działania, umieć się skoncentrować, wprawić się w dobry nastrój i zmniejszyć stres, z którym będzie się zmagał w bliższych godzinach, potrzeba właściwie zbilansowanej diety w ciągu dnia. Cieszyła nas świadomość spożywanie drugiego śniadania, które będzie regulowało apetyt i przemianę materii w ciągu dnia oraz znaczenie tego posiłku, by był pełnowartościowy.