piramida

 

Po raz kolejny w Zespole Szkół Nr 2 w Szczecinku, odbył się etap szkolny Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. Od godziny 9.00 dnia 05.11.2014, uczniowie klasy II i III technikum żywienia i usług gastronomicznych, IV kucharz i technikum organizacji usług gastronomicznych, uczestniczyli w tych trudnych zmaganiach.

 


Uczestnicy mieli 60 minut, aby odpowiedzieć na 35 pytań związanych z żywieniem technologią gastronomiczną oraz bezpieczeństwem żywności. Aby zakwalifikować się do etapu okręgowego należało zdobyć minimum 80% wszystkich punktów.
Dwoje uczniów, którzy uzyskali minimum to Karolina Wałachowska z klasy III technik żywienia i usług gastronomicznych oraz Szymon Byczkiewicz z klasy IV kucharz. Uczniowie w styczniu pojadą do Szczecina, na etap okręgowy.
Zwycięzcom gratulujemy i życzymy powodzenia!