W piątek 22.03.2013r. w sali konferencyjnej internatu odbył się I Szkolny Konkurs na Najlepszą Potrawę Wielkanocną. Do kulinarnych zmagań przystąpiło ośmioro uczestników, którzy przygotowali wspaniałe potrawy.
Wsród zgłoszonych potraw były: babka wielkanocna, metrowiec, jajka nadziewane, pieczeń wielkanocna, terina, wielkanocny wulkan oraz jaskółcze jaja. Komisja, w składzie p. Robert Jasek, p. Joanna Kabylska oraz p. Łukasz Szymański, miała nie lada kłopot w wyborze najlepszej potrawy. Ocenie podlegały smak potrawy, wygląd, zgodność z tematem konkursu, innowacyjność lub wpływ tradycji. Po burzliwej debacie komisja ogłosiła wyyniki:
- miejsce - Grzegorz Wiesztort – potrawa "Jaskółcze jaja" - klasa I TH-TŻ
- miejsce - Patrycja Dera – potrawa " babka wielkanocna" - klasa II TOUG
- miejsce - Patryk Jabłoński – potrawa "jaja nadziewane" - klasa I G
- miejsce - Daria Korzeniowska – potrawa "terina wielkanocna" - klasa I TH-TŻ

O podziale miejsce zadecydowały dziesiętne punkty.
W tym samym czasie uczniowie klas hotelarskich oraz organizacji usług gastronomicznych wraz z nauczycielami obsługi konsumenta pod kierunkiem p. Sylwii Szyszkowskiej przygotowali propozycję nakrycia stołów wielkanocnych, które uczniowie i pracownicy szkoły mogli oglądać w sali konferencyjnej internatu.
